Scopus Atıf Veri Tabanı kullanıma açılmıştır

26 Haz

Scopus Atıf Veri Tabanı kullanıma açılmıştır

TUBITAK ULAKBIM EKUAL kapsamında Scopus Atıf Veri Tabanı  kullanıma açılmıştır. Scopus aboneliği ile bilimsel araştırmaların etkin ve verimli bir şekilde takip edilmesi hedeflenmektedir. Scopus , bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan bir atıf veri tabanıdır.

Scopus atıf veritabanını kullanarak;

• İlgili bilimsel bilgi hakkında yalnızca hakemli yayınlar arasında araştırma yapabilirsiniz.
  • Tam metinli kaynaklara Kütüphanenin erişimi  varsa  Scopus içerisinden bulduğunuz  kayıtların tam metinlerine tek bir tıkla bağlantı kurabilirsiniz.
  • Araştırmacıların değerlendirilmesi ve bilimsel araştırmaların sorguları için atıf analizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Araştırmacıların kurumlarını ve bilimsel kayıtlarını takip edebilirsiniz.,
  • Kurumların bilimsel çıktılarını ve bilimsel eğilimlerini gözlemleyebilirsiniz.
  • Dergi analizi aracı sayesinde hangi bilimsel dergide yayın yapacaklarınız SNIP ve SJR  verilerini kullanarak belirleyebilirsimiz.

Scopus İçeriği:

• Özetler, oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 49 milyon kayıt
  • 5,000 ayrı yayıncıdan  sağlanan  20.500’ün üzerinde hakemli dergi ve bilimsel yayın
  • 5.3 milyon konferans bildirisi
  • 340 kitap serisi
  • Medline’in %100’ünu kapsamaktadır.
  • ScienceDirect,Reaxys, Engineering Village, Embase, Quosa ve diğer tüm Elsevier kaynaklarıyla uyumlu ve entegre bir sekilde çalişmaktadır.

Haber Aboneliği

Havaalanı Yolu Üzeri 8. Km Gaziantep