“DataTurkey” Veritabanı Deneme Erişimi | Mütercim Asım Kütüphanesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

“DataTurkey” Veritabanı Deneme Erişimi

03 Kas

“DataTurkey” Veritabanı Deneme Erişimi

Türkiye’deki çok sayıda resmi kurum ve özel kuruluşun ürettiği ekonomik, sosyal, sektörel ve bölgesel verileri fonksiyonel şekilde bir araya getiren  DataTurkey, 20 Kasım 2020 tarihine kadar  deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Adresi : https://datatr.net/login

Sona Eriş Tarihi: 20 Kasım 2020

DataTurkey hakkında;
DataTurkey Türkiye’nin ekonomik, sosyal, sektörel ve bölgesel verilerini birleştirerek kullanıcılarına sunan bir veri tabanı uygulamasıdır. Ulusal istatistik ve gösterge sistemimizdeki kurumsal dağınıklık ve veriye sınırlı erişim gibi araştırmacıların hayatını zorlaştıran problemlere bir çözüm olarak tasarlanmıştır. Düzenli bir şekilde güncellenen DataTurkey uygulaması sayesinde, birçok kurum ve kuruluşun seçilmiş verilerine tek platformdan ulaşmak, verileri rahatlıkla yönetmek, statik ve dinamik raporlama yapmak, zaman serisi veya panel veri tabloları üretmek, göstergeleri grafiklere yansıtmak, tanımlanan tablo ve grafikleri çeşitli formatlarda indirmek ve kullanmak, meta veri dosyalarını incelemek mümkün olmaktadır.

Haber Aboneliği

Havaalanı Yolu Üzeri 8. Km Gaziantep