Hakkımızda | Mütercim Asım Kütüphanesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Mütercim Asım Kütüphanesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hakkımızda

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütercim Asım Kütüphanesi; üniversitemizin öğretim ve araştırma politikasına uygun olarak, Eğitim ve Araştırma Programlarının gereksinimleri doğrultusunda; öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve diğer üniversite kullanıcılarının eğitim ve öğretimine ilişkin bilgi ve belge gereksinimlerini karşılamak amacıyla 2010 yılında kurulmuştur. 2014 Ağustos ayına kadar İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi binasında hizmetlerini sürdüren kütüphanemiz, 20 Ağustos 2014 tarihi itibariyle hizmetlerini Hasan Kalyoncu Üniversitesi Elif Camii altındaki merkez kütüphanesi ve ek fakülte kütüphaneleriyle devam ettirmektedir. Kütüphanemiz her gün gelişerek ilerleyen, yeni yayınlarla zenginleşen, dünya biliminin son verilerini bilgi, bilgisayar, ağ ve iletişim teknolojilerini de etkin bir şekilde kullanarak, hızlı ve ekonomik olarak zaman ve mekân sınırı olmadan kütüphane kullanıcıların hizmetine sunmayı amaçlamaktadır. Üniversitemiz kütüphanesi; bilgi çağında bilgi toplumu olabilmenin gerektirdiği yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip, araştıran, sorgulayan, aradığı bilgiye kolayca erişebilen ve eriştiği bu bilgiyi sentezleyebilen, değerlendirebilen ve yeniden düzenleyebilen, tüm bunları yaparken de bilgi ve iletişim teknolojilerini en etkin şekilde kullanabilen, bilgi okuryazarı bireylerin yetişmesinde üniversite ve kütüphane İşbirliği içerisinde çalışarak katkı sağlamayı hedeflemektedir. Kütüphanemizde; tekli ve çoklu çalışma alanları, grup çalışma ve eğitim odası, multimedya (CD, VCD, DVD, vb.) odası, akademisyen, doktora ve yüksek lisans öğrenci çalışma odası ve yerel ve Wi-Fi üzerinden internet erişim alanları bulunmaktadır. Kütüphane kaynaklarımız dünyanın ve ülkemizin önde gelen yayınevlerine ait basılı kitap ve dergilerinin yanı sıra e-veritabanları, e-kitaplar, e-dergiler, görme engelliler için sesli kitaplar ve multimedya (Cd, Vcd, Dvd, vb) kaynaklarını içeren zengin bir koleksiyona sahiptir. Kütüphane toplam alanı 2630 m²’dir. 26 000+ basılı kitap, 5079 basılı dergi, 101 multimedya ve 486 adet tez bulunmaktadır. 55 adet veritabanı ve toplam 202474 adet e- kitap ve 19994 adet e-dergi bulunmaktadır. Ayrıca görme engelli öğrenciler için SÜPERNOVA (metin okuma ve büyütme ) programı ile beraber. Bu programa uygun kitabın okunması sağlayan üst düzey tarayıcı bulunmaktadır. Okuldaki toplam öğrenci sayısı 7050 olup kütüphaneye aktif kullanıcı sayısı 3488 dir. Tüm kütüphane hizmetleri “Kütüphane Otomasyonu” üzerinden yürütülmektedir. Oto-masyon sayesinde Entegre Kütüphane Web Sayfası aracılığı ile internet üzerinden Çevrimiçi (online) Kütüphane Kataloğu, e-veritabanları ve diğer e-kaynaklara erişim sağlanabilmektedir. Kütüphane web sayfamız üzerinden internette arayıp da bulamayacağınız akademik ve güvenilir bilgi kaynaklarına 7/24 erişilebilmektedir. Bunların dışında kütüphane hesabınız üzerinden ödünç takibi, kitap ayırtma, kitap siparişi ve diğer üniversite kütüphanelerinden* kitap/makale isteme (Kütüphanelerarası Ödünç) gibi işlemler de yapılabilmektedir. Kütüphanemiz her akademik yılın başında üniversitemize yeni katılan öğrencilere Kütüphane hizmetleri, kuralları ve olanakları hakkında bilgilendirmek amacı ile “Kütüphane Turu” ve “Grup Tanıtımları” düzenlemektedir. Bu Tanıtımlar, üniversitenin genel Oryantasyon Programı içerisinde gerçekleştirilir. Bu tanıtımlar dışında kullanıcıların kütüphanenin sahip olduğu tüm kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanabilmesi için “Kullanıcı Eğitimi Programları” yürütülmektedir.

Avantajlar

• %100 Öğrenci Memnuniyeti

Öğrencilerimizi memnun etmek için profesyonel destek ve hizmet sağlıyoruz.

• ISO 9001 Uygunluğu

ISO 9001 çerçevesinde, kütüphanemiz bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.

• Öğrenci Kapasitesi

Bölgenin oturma kapasitesi yüksek kütüphanelerinden birisidir.

• 24 Saat Hizmet Desteği

Kütüphanemiz vize ve final haftalarında 7/24 hizmete açıktır.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütercim Asım Kütüphanesi

Mütercim Asım Kimdir?